Tip & Tricks

Sådan renser du dine tagrender

Rensning af tagrender er nok ikke lige den mest ophidsende opgave, men det er desværre en uadskillelig del af at være boligejer i København eller Nordsjælland. At rense tagrender er nemlig en særdeles beskidt opgave, hvor man oftest også ender med at blive temmelig våd mens man skyller snavset og alle bladene ud af tagrenderne. Alligevel er det ikke et job, som man bør springe over, idet man i så fald ofte ender med en række alvorlige skader på ens bolig til følge. Revner i boligens fundament, et lækkende tag eller oversvømmelser i kælderen er blot nogle få af de skader man kan risikere, hvis man ikke foretager en rensning af tagrender regelmæssigt. Derfor vil det være en god idé at læse videre her, hvor du kan få et par gode forslag til rengøringsarbejdet i forbindelse med dine tagrender.

Hvor ofte skal jeg foretage en rensning af tagrender

Som minimum skal du nok afsætte tid til at rense dine tagrender ca. to gange om året – typisk om foråret og efteråret. Dog skal du være forberedt på at skulle op på stigen en ekstra gang, hvis der nu skulle have været stormvejr. Gudskelov er hverken København eller Nordsjælland nogle af de hårdest ramte områder, men alligevel…

Sørg for sikkerheden

Du kan måske føle dig fristet til at klare din rensning af tagrender direkte fra taget. Dette bør du dog under ingen omstændigheder gøre. Det er nemlig temmelig farligt, idet man ganske nemt kan glide og falde ned fra taget. Vælg i stedet at klare jobbet fra en stige. Det tager lidt længere tid, men så er det til gengæld betydeligt mere sikkert; og der er jo ingen grund til at gå på kompromis med din sikkerhed.

Hav det rigtige værktøj ved hånden

Når du så skal i gang er det vigtigt, at du har anskaffet dig det korrekte udstyr til at klare opgaven. En spartel er i denne forbindelse absolut som sendt fra himlen. Det samme gælder et par gode gummihandsker, der kan anvendes til hurtigt at skrabe al skidtet ud af tagrenden. Det sviner selvfølgelig en del, men til gengæld går det relativt hurtigt. Start ved den ene ende på stigen, og bevæg dig så langs tagrenden indtil du når den anden ende. Skyl altid efter med rigeligt med vand i takt med du arbejder.

Hyr en professionel

Hvis du nu ikke lige er gør-det-selv typen, så er der selvfølgelig den mulighed at du hyrer en professionel til at klare din rensning af tagrender. Der er faktisk nogle klokkeklare fordele ved at vælge denne løsning, og der er faktisk rigtig mange firmaer at vælge imellem i både København eller Nordsjælland. For det første slipper du for al besværet ved at skulle op på en stige og pukle løs. For det andet, så udelukker du muligheden for at du kommer til skade; og for det tredje er du 100% sikker på at arbejdet bliver udført ordentligt. Ved altid at have rene tagrender er du nemlig med til at beskytte din bolig på den bedst tænkelige måde. Så hvorfor ikke vælge at tage kontakt til et af de mange gode firmaer, der netop specialiserer sig i rensning af tagrender. Du kunne f.eks. vælge  https://www.tagrenderensnu.dk/, der kan give dig kyndig rådgivning, og uden tvivl også et ganske overkommeligt tilbud. Der er jo ingen grund til at du skal brække ryggen på et job, som du strengt taget ikke behøver udføre selv.