Tip & Tricks

Lederevaluering er et godt redskab at arbejde med

Hvis du er den øverste leder, er du sikkert interesseret i at få at vide, hvordan dine medarbejdere synes, at du klarer dig. Samtidig kan det være svært at få dem til at sige noget ansigt til ansigt. Derudover kan det være svært at vide, hvad du skal bruge det til. For hvordan skal du motivere dig selv til at ændre dig ud fra det, dine medarbejdere har sagt?

Det kan derfor være en god ide at få et uvildigt firma til at lave en lederevaluering af dig. I evalueringen bliver du, dine medarbejdere og dine samarbejdspartnere stiller en række spørgsmål om, hvordan du klarer dig. Bagefter ser du på resultatet sammen med en konsulent. Den sidste del er særligt vigtigt, fordi du der lærer, hvad du har brug for at tage med fra evalueringen.

Konsulentens opgave vil være at vende de udsagn, som for eksempel dine medarbejdere er kommet med, til noget som du konkret kan gøre. Det kan være svært for dig at gøre noget ved et udsagn, specielt hvis du ikke er enig med det. Konsulenten kan hjælpe dig med, hvad du skal tage til dig, og hvad du skal vælge at ignorere eller forsøge at løse på en anden måde, end du måske troede.