Tip & Tricks

Badmintonsko, får dig til at spille bedre

Husk det vigtigste er stabilitet

Nogen af de vigtigste ingredienser i en sko til badminton er støtte, da man altid bevæger sig i zigzak 80% af tiden. Dette stiller voldsomme krav til det forreste af foden på et par badmintonsko, da alle badmintonspillere putter hele kropsvægten på ydersiden af skoen når de skal skifte position fra side til side på badmintonbanen. Der er mange forskellige ting for at få bedre stabilitet når man tænker badmintonsko, en af de oftest brugte er at tilføje en lille forstærkning på den ydre side af forfoden der tilføjer bedre støtte fra bunden og op til toppen af skoen. En anden måder er at lave toppen mere stiv på den ydre side, men det kan også ende med en badmintonsko som kan fremstå mindre komfortable at benytte når man træner, derfor er denne metode ikke brugt så tit.

Selvom skoen er stabil skal den sidde rigtigt

Pasformen er så sandelig super væsentlig. På dette punkt taler man altid om to anderles pasformer, en tynd og en almindelig. Mange badmintonspillere har en tilbøjelighed til at tro de er skabt med brede fødder og de derfor bør have en ekstra bred badmintonsko, men faktisk skal man ikke bekymre sig så meget om brede fødder, jeg vil egentlig våge den påstand at langt de fleste der mener de har brede fødder rent faktisk har en almindelig fod. Når man har en bred fod vil en sko blot strække sig og forme sig efter foden, så det er ikke et så stort problem. Hvor der vil være en udfordring er når man som badmintonspiller har fødder der er smalle. På grund af den høje grad af løb fra side til side her skal skoen gerne bør sidde tæt til og det er grunden til at det er nødvendigt at man ikke kan glide rundt i den. Så når man har en smal fod er det meget vigtigt at man vælger en badmintonsko der også har en smal pasform, ellers vil man have en større mulighed for at vride om og man bliver langsom når man spiller, fordi foden vil skøjte rundt inde i skoen.

Evnen til at absorberer stød

En anden meget væsentlig ting er affjedring, på grund af badminton kun er blevet hurtigere og hurtigere over tid, er det vigtigt at man har en udmærket absorbering af stød når man lander på gulvet efter et afsæt eller tager et langt skridt ud for at slå til bolden. Der er en hel del anderledes former for absorbering, men som grundregel skal man uden tvivl tage en badmintonsko med stødabsorbering i hælen. Uden absorbering i hælen får man væsentlig flere chok op igennem kroppen og dette vil udsætte knæ, hofter og ryg for unødvendig belastning og kan fremme sandsynligheden for skader.

Det helt sikre valg, Yonex

Et af de store fabrikanter inden for badmintonsko er japanske Yonex, der over de sidste par årtier har været førende inden for udstyr til badminton. De har med deres ultra teknologiske vinkel til badmintonsko været nogen, der har været med til at påvirke udviklingen bort fra de tidligere sko uden stødabsorbering, til de high-tec badmintonsko, som forekommer på dagens markedet. En af de betydningsfulde ting som Yonex har medvirket til er en alternativ form for stødabsorbering, som forærer en høj bounce effekt. Det vil sige at man får en betydelig høj tilbageførsel af energi, når du lander på foden og skal videre til næste afsæt. Som en afbildning har Yonex opstillet en test hvor man taber et æg ned på et underlag af Power Cushion, det stødabsorberende skum i skoen fra 10 meters højde, hvor det så springer syv meter op igen.