Tip & Tricks

Vælg en ny køkkenvask

En ny håndvask kan være nødvendig fra tid til anden. Men det skal selvfølgelig være den rigtige. Det gælder både – selvfølgelig – at den skal passe i målene til hullet i bordet. Det siger sig selv. Men den skal også passe til køkkenet og til dig. For kan du ikke lide køkkenvasken, så kommer du heller ikke til at bruge den så meget som ellers.

 

Du kan se et kæmpe udvalg af køkkenvaske lige her: https://topvvs.dk/312-kokkenvaske

 

Her kan du helt sikkert finde en eller flere, som passer til både din smag i køkkenvaske, dit køkken, hulet i køkkenbordet og ikke mindst dit budget.

Grunde til at skifte køkkenvaske ud

Der kan være flere grunde til, at din køkkenvask står af.

 

  • Selvfølgelig kan det bare være, at du er flyttet ind et nyt sted, og du derfor gerne vil have en ny.
  • Det kan være, at du har fået et helt nyt køkken, og der derfor skal en ny køkkenvask til også.
  • Måske har du slidt vasken så meget, at den er blevet grim og ridset.

 

Generelt kan køkkenvaske klare lidt mere end en vask i badeværelset for eksempel kan, fordi de er lavet af et andet materiale. Ofte er de produceret i stål, som kan klare både at blive ridset i og forskellige temperaturer.

 

Og alt efter hvilken prisklasse du vil købe en vask i, jo bedre eller større er selve vasken selvfølgelig. Derudover kan prisen variere, alt efter hvilket afløb du køber med i vasken. Nogle køkkenvaske har for eksempel en ventil, du kan lukke for, mens andre ”bare” har en prop, du kan sætte i.

Vær god ved din håndvask

Uanset hvorfor du ender med at vælge en ny køkkenvask, så skal du passe på den. Selvom den kan klare meget, så kræver den også lidt opmærksomhed og rengøring.

 

Sørg for eksempel for altid at rengøre både vask og afløb, når du har arbejdet med mad eller madrester i vasken. Det kan sætte sig både i afløbet, men det kan også sætte sig fast på selve vasken og lave grimme mærker, hvis det får lov at sidde i lang tid.

 

Generelt er det en god idé at skrubbe vasken fra tid til anden, så alle rester af mad, sæbe og fedt bliver vasket væk. Det er både for vaskens skyld, men din køkkenvask ser bare flottere ud, når den er helt blank og ren.