Tip & Tricks

Grundovervejelserne du skal gøre dig, før du kan få en pris på nyt tag

Taget er afgørende for, at dit hus er sikret mod kraftigt blæsevejr og vandskader, men det er en stor investering at skifte taget på boligen ud. Derfor kan man også ende med at udsætte det, selvom det kan være dyrere at vente mere en højst nødvendigt. Hvis man er på udkig efter den endelige pris på nyt tag, så skal man have styr på de basisbeslutninger, der skal tages. Her gennemgås de tre vigtigste overvejelser, man skal gøre sig, før man kan gå ud og spørge efter prisen på det nye tag.

Hvad er arealet af taget?

Det første og vigtigste er antallet af kvadratmeter, der skal lægges nyt tag på. Det er logik, at jo større areal, jo højere vil pris på nyt tag være. Er udskiftning af taget aktuelt, kan man læse meget mere på https://oebm.dk/toemrer/.

Er undertaget ok, eller skal det skiftes?

Før selve taget skal lægges, skal man have vurderet, hvorvidt undertaget er ok, skal renoveres eller måske også skiftes helt ud. Man kan sammenligne undertaget med en regnfrakke, fordi det beskytter huset mod vandskader, og det er derfor afgørende, at undertaget er i orden, før man lægger et nyt tag.

Hvordan skal det nye tag se ud?

Forskellige materialer har forskellig pris, og derfor skal man også overveje, hvilken slags tag, man ønsker. Der findes mange forskellige slags tagdækning, men dem, der oftest er brugt i Danmark, er fibercement, tagpap, tegltagsted eller betontagsten. De har alle et forskelligt udseende, kræver lidt forskelligt arbejde og har derfor også forskellig pris.

Lokation og tidspunkt på året har også betydning for pris på nyt tag

Pris på nyt tag afhænger også af, hvorhenne i Danmark taget skal lægges. Prisen på håndværkere stiger som grundregel, jo længere østpå man kommer. Prisen for et nyt tag på Bornholm kan derfor være noget dyrere end andre steder i Danmark. Samtidigt er det billigere at få lavet renovation eller udskiftning af tag på landet end i byerne, simpelthen fordi priserne på håndværkere som regel er dyrere.