Tip & Tricks

Brug altid professionelle til nedbrydning

Hvis du bor i en ældre bygning, kan der være stor risiko for, at den er bygget med nogle materialer, som vi i dag har vurderet som sundhedsfarlige. Tidligere brugte man f.eks. asbest, da det er et enormt stærkt materiale, som oven i købet også er brandhæmmende. Sagen er bare den, at når det knækker eller på anden vis går i stykker, så er støvet derfra giftigt, kræftfremkaldende og kan give stenlunger.

Lige netop asbest er langsomt blevet udryddet, men der er stadig mange bygninger i Danmark, der er konstrueret på materiale valg, man ikke havde samme viden om dengang. Derfor skal de behandles med respekt – både over for dig selv og dine naboer.

Hvornår skal du finde ud af, om du skal bruge et nedbrydningsfirma?

Den nemme huskeregel er, at hvis du er i tvivl om, hvorvidt der kan være sundhedsskadelige stoffer i din bygning, så skal du tage kontakt til udlejer eller administrationen – og muligvis henvises til et nedbrydningsfirma.

Skal du f.eks. brække vægge eller loft ned i en beboelsesejendom, skal du tage hensyn til dig selv og dit nærmiljø –altså primært dine naboer – ved at sikre dig mod at sprede stoffer, der er til sundhedsfare.

I det hele taget bør man begå sig med største forsigtighed, når man vælger at renovere eller nedrive ældre ejendomme og beboelser, da de kan være fyldt med farlige stoffer.

Det handler om planlægning

Når det drejer sig om nedbrydning, er planlægning en essentiel del af opgaven. Der skal tages højde for effektivitet og sikkerhed i en og samme omgang. I ejendomme skal der eksempelvis sendes advarsler ud flere uger i forvejen, så beboerne er opmærksomme på, at der skal arbejdes i bygningen. Derudover handler det for det valgte firma om at komme ud og tage vare om nedbrydningen hurtigt og effektivt. Sætter man folk i en situation, hvor der larmer og måske ligefrem skærmes af til bygningen, kan man ikke gøre det længe ad gangen.

Det kræver optimal opgaveløsning, og den opgaveløsning er tit et spørgsmål om erfaring inden for nedrivningsopgaver.

Søg altid flere uforpligtende tilbud

Ved opgaver af større karakter, kommer virksomhederne altid ud og ser på den opgave, der er i udbud.

Da der er stor konkurrence tilbyder de ofte at bese opgaven ganske uforpligtende, hvilket stiller dig i en optimal position. Du har nemlig mulighed for at kontakte flere nedbrydningsfirmaer og få tilbud fra dem hver især. Når du har modtaget disse, kan du let sammenholde deres attraktivitet, hvilket ofte sker på baggrund af økonomien.

Men glem nu ikke at se efter ting som forsikringer og garantier samt at nærlæse, om eventuelle tillæg kan komme i spil. Det du skal bruge er nemlig en totalløsning inden for nedbrydning, og ikke en opgaveløsning, der relaterer sig til moduler og mulighed for ekstra tillægsopkrævning.

Det er detaljer som disse, du skal være opmærksom på i løsningsforslaget, så der ikke opstår et efterspil. De fleste virksomheder er naturligvis helt reelle i deres tilbud, så det nævnes blot for at gardere dig 100 %.