Tip & Tricks

Myrer overalt

Bekæmpelse af myrer

Bekæmpelse af myrer

Vi er et yngre par, der netop er flyttet ind i et hus i to plan fra 70’erne. Vi er allerede i gang med renovering af badeværelse og køkken, og vi vil knokle for, at huset bliver vores drømmehus.

Haven er skøn og ret tilgroet, men vi har valgt at vente et års tid, så vi bedre kan beslutte, hvad vi vil beholde og, hvad vi vil fælde og fjerne.

Der er dog en eller rettere tusindvis af ”slanger” i paradiset. Vi har haft fat i en virksomhed til bekæmpelse af myrer – og de siger, det er den sorte havemyre, der driller os.

10.000 myrer

Den sorte havemyrer elsker at bo mange sammen. Et bo kan rumme 10.000 af de små banditter, og disse skadedyr kan være meget svære at få bugt med.

Vi valgte derfor fra start, at vi ikke selv ville stå for bøvlet med gift og ærgrelser, når giften ikke virker. Vi kontaktede Toxin.

De kom ud og foretog en gratis inspektion af haven og så viste det sig også, at myrerne havde sat angrebet ind mod huset også.

Først analyse – så bekæmpelse af myrer

Bekæmpelse af myrer

Det første, virksomheden gjorde, var at kigge på problemet. Hvor kom det fra? Hvor er det? Og hvad er omfanget.

Hos os viste det sig, at myrerne holdt til under sten og fliser og ved husets fundament.

Det store problem var det, vi ikke engang vidste før Toxin kom ud – at de var i gang med vores hus. Det var vigtigt at finde ud af, hvilke og hvor mange rum myrerne havde under angreb.

Selve bekæmpelsen

Vi måtte i gang med bekæmpelsen af myrer straks, forklarede skadedyrsbekæmperen Arne, for ellers bliver myrerne hurtigt til mange flere.

Den del stod han for, og effektiviteten var enorm. Efter kort tid var myrerne væk.

Den sorte have myre

Den meste almindelige myre – som var den vi havde – er den sorte havemyre. Den holder sig desværre ikke kun til haven, men findes på gårdspladser, haver veje og i huset. Der er faktisk ingen steder, hvor den ikke kommer.

Den kan blive mellem tre og ni millimeter, og den er ikke helt sort – men snarere lidt brunlig. Arbejderne i boet – 10.000 individer – står for det praktiske arbejde, og de graver ud hele tiden for at gøre boet større.

En myrekoloni begynder med at hanner og hunner forlader deres kolonier og parer sig med myrer fra andre kolonier. Så kan et nyt myresamfund med tilhørende skader på hus og have begynde.

Myrerne kan underminere fundament og er skadedyr, der bør fjernes – jo før – jo billigere bliver det i sidste ende. Derfor er bekæmpelsen af myrer vigtig.