Tip & Tricks

Kom gennemtrængende lugte til livs med lugtfjerner

Mange danskere har stiftet bekendtskab med forfærdelige lugte, der bare ikke vil gå væk. Du kan gøre nok så meget rent, men hvis en lugt bare hænger ved, så hjælper det ikke noget, uanset hvor meget du skrubber. Her skal der nogle kraftigere midler til. Der findes flere forskellige muligheder, alt efter hvad problemet er. Bliv klogere i denne artikel.

Flere typer af lugtfjerner

Lugt har en tendens til at kunne hæfte sig på materialer. Det gælder både tøj og selve boligen. Man kan naturligvis få en luftfrisker, der er en slags spray, der får luften i rummet til at virke mere frisk. Dette er dog kun symptombehandling. Det gælder om at komme problemet til livs.

Der findes blandt andet to effektive og gode typer lugtfjerner:

  • Aveo
  • Rodalon

Avevo lugtfjerner

Aveo er et produkt, der decideret er udviklet til at være lugtfjerner. Det kan bruges de fleste steder i boligen, blandt andet:

  • Dårlig lugt fra for gammel mad
  • Stank fra toilettet eller dets afløb
  • Sved
  • Lugt fra dyr
  • Lugt fra affald
  • Ildelugtende tøj

Lugtfjerneren her er ikke et decideret rengøringsmiddel, men virker udelukkende lugtneutraliserende. Dette er også perfekt, hvis du har et område, som du har gjort rent på forhånd, men hvor lugten bare hænger ved. Der findes også nogle områder, hvor det er meget svært at komme til at gøre rent. Et sted, der ofte kan komme en forfærdelig stank fra, er vandlåse på badeværelser. Her er det fint lige at give det en tur med lugtfjerner.

Rodalon

Et andet produkt, der også virker som lugtfjerner, er Rodalon. Dette produkt er samtidig desinficerende, så du kan bruge det til at gøre rent med og komme bakterier til livs. Har du tøj, der stinker, så kan du håndvaske det og lægge det i blød i noget opblandet Rodalon i en times tid, skylle Rodalonen ud igen og vaske det normalt i vaskemaskinen, og så skulle lugten gerne være væk.

Har du kat, og har du oplevet, at katten har tisset på gulvet, så har du formentlig lagt mærke til, at lugten bare hænger ved og er nærmest umulig at komme til livs. Kattetis har en meget stærk lugt, og så er det meget olieholdig, så det nærmest tørrer ind i materialerne og virkelig hæfter stanken fast.

Det kan godt være, at du får det gjort rent med almindelige rengøringsmidler, så det både ikke kan ses og du måske selv mere eller mindre ikke kan lugte det – men det kan du tro, at katten kan! Og katte har tendens til at urinere de samme steder igen og igen. Har du ikke neutraliseret dens afmærkning af toilet indendørs, så kan du derfor godt regne med, at den vil urinere det samme sted igen. Her kan Rodalon gå ind og neutralisere lugten fra kattetis, så katten ikke kan lugte det længere. Der står derfor ikke et katteskit med ”toilet her”, næste gang katten går forbi.